Évközi XXVII. vasárnap

2022. szeptember 30.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2022. október 2.

- Október a rózsafüzér hónapja. Minden hétköznapi, ill. a szombat esti szentmise előtt fél órával kezdődik templomunkban a rózsafüzér. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba!

- Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. Csütörtökön és pénteken, 17 órától szentgyónási lehetőség lesz. A péntek esti szentmise előtt, 17 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével. A felnőtt bibliaórát a szentmise után tartjuk a Hetény teremben. Témánk: a Jelenések könyve.

- Kedves Testvérek, a jövő év júniusában tartandó Jézus Szíve ünnepére készülve meghirdetem plébániánkon a Jézus Szíve Társulat megalapítását, melynek célja, hogy a béke érdekében ajánljuk fel imádságunkat minden elsőpénteken. Ez annyit jelent, hogy akik szeretnének csatlakozni plébániánk Jézus Szíve Társulatához, azokat kérem, hogy szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében, ill. a szentmise után itt, a szentély bejáratánál! A tagságra jelentkezők vállalják, hogy minden elsőpénteken részt vesznek a szentmisén, szentáldozáshoz járulnak és elimádkozzák a békéért a szentmise előtt a Jézus Szíve litániát. Szeretettel bíztatok mindenkit, hogy tartsuk fontosnak a békéért való imádkozást, és bátran csatlakozzunk a Jézus Szíve Társulathoz!

- Jövő vasárnapig (október 9.) népi motívumokkal hímzett kézimunkák kerülnek bemutatásra plébániánk Hetény termében, melyet szeretettel ajánlok a kedves Hívek figyelmébe. A szomszédos Pedagógus Otthon lakója, Hacsi Lászlóné (Margit néni) készítette a kézimunkákat. Érdemes megcsodálni a finom és igényes kézi- és gépimunka eredményét, amelyben a szépség ötvöződik a művészettel. A kiállítás, mely magába foglalja a vert csipkét, a gömöri csomós-, az úri-, a kalotaszegi-, az írásos-, a gépi-, a kalocsai- és a szentistváni hímzést, valamint gobelint, hétköznapokon 8 és 16 óra között, szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után látogatható.

- Október 10-én (hétfő) 18 órára az elsőáldozók szüleit várom szülői értekezletre, ide, a templomba.

- Szíves tájékoztatásként jelzem, hogy plébániánk az idei évben is indult „Virágos Sopronért Környezetszépítő versenyen”, ahol az intézmény kategóriában II. helyezést értünk el. Hálásan köszönöm kertünk gondozóinak az áldozatos és szép eredményeket felmutató munkájukat!

- 2022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz hazánkban. Az Úr Jézus mondja Szt. Máté evangéliumában: „Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt. De aki megtagad engem az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt.” (Mt 10,32-33) A népszámlálás fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra buzdít minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával bátran vallja meg vallási hovatartozását.

- A könyvtár szobában befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben