KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA

2022. november 18.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2022. november 20.

- Ma országos gyűjtést tartunk a Katolikus Karitász támogatására.

- November 24-25-26-án (csütörtök, péntek, szombat) ADVENTI LELKIGYAKORLAT lesz templomunkban. Mindhárom napon a 18 órakor kezdődő szentmisékben lesznek a lelkigyakorlatos szentbeszédek, a szentmisék előtt 17 órától szentgyónási lehetőség lesz. Használjuk fel a lelkigyakorlatot és a szentgyónási lehetőséget a karácsonyra történő méltó felkészülésünkhöz! Lelkigyakorlatunk vezetője Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános atya lesz. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

- Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Lelkigyakorlatunk miatt az Apor Vilmos liturgikus kör kivételesen december 3-án, szombaton, 19 órakor lesz a Hetény teremben. Témánk: a szentmise liturgiája. Szeretettel várom az érdeklődőket!

- Adventben, hétköznapokon, hétfőtől péntekig, reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék, utána pedig reggelire hívjuk a gyerekeket és a diákokat. A reggeliknél történő segédkezésre és reggelik felajánlására segítők jelentkezését várjuk a sekrestyében!

- Advent szombatjain az esti szentmise elején közösségeink segítségével végezzük a gyertyagyújtást. Jövő szombaton (november 26.) a Házas csoport végzi az első adventi gyertya meggyújtását.

- Aki szeretné, hogy meglátogassam idős vagy beteg hozzátartozóját karácsony előtt, kérem, hogy december 11-ig jelezze itt, a sekrestyében, vagy a plébánia irodájában. A látogatás ideje: december 12. (hétfő).

- Advent első hetében (november 27-december 4.), az elmúlt évekhez hasonlóan tartós élelmiszer-gyűjtést tartunk a plébánián, hétköznap 8 és 14 óra között; hétvégén, valamint a szentmisék előtt és után az adományok elhelyezhetők az altemplom folyosóján is.

- Az idei évben 9. osztályos tanulók jelentkezését várom bérmálkozásra. Feliratkozni itt, a sekrestyében, ill. hivatali időben a plébánián lehet. Bérmálkozóink számára bérmálási felkészítő oktatást tartok december 7-én (szerda), 17 órakor a Hetény teremben. A bérmálási adatlapok átvehetők a sekrestyében.

- Rákász Gergely koncertorgonista karácsonyi koncertet tart templomunkban december 20-án (kedd) 18 órakor. Jegyek korlátozott számban elővételben vásárolhatók hivatali időben plébániánk irodájában.

- A sekrestyében lehetőség van jövő évi egy lapos naptár megvásárlására.

- A Hetény teremben befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. május 3.
Húsvét 6. vasárnapja
Jövő vasárnap (május 12.), 18 órakor dr. Pápai Lajos püspök atya előadása lesz „Teremtés és természettudomány” címmel a plébánia Hetény termében. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
Bővebben
2024. május 3.
Templomunk liturgikus rendje
Május a Szűzanyának szentelt hónap. A májusi litániát imádkozzuk a szentmisék előtt ¼-ed órával.
Bővebben
2024. május 3.
Olvasmány
„Az Úr megmutatta üdvösségét a nemzetek színe előtt.” (Zsolt 97)
Bővebben