Pünkösdvasárnap

2023. május 26.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. május 28.

- A mai naptól a MKPK elrendelte az új Misekönyv használatát. Kevés változtatás történt a liturgikus szövegekben, amelyekre figyelnünk kell. A változásokat kivetítjük.

- A bérmálkozás az idei évben a Szent Imre templomban lesz holnap (Pünkösdhétfőn), 10 órakor. Imádkozzunk a bérmálkozókért!

- Pünkösdhétfőn 7 órakor lesz szentmisénk; plébániánk irodája zárva tart.

- Szerdán (május 31.), 17 órai indulással megtartjuk a hagyományos gyalogos kópházai zarándoklatunkat, melyre szeretettel hívom plébániánk minden tagját, külön szeretettel a családokat! Azok részvételére is számítunk, akik autóval érkeznek a kegytemplomhoz az esti szentmisére! Kb. 19:45 órakor kezdődik a májusi litánia, az ünnepi szentmise pedig 20 órakor. Várjuk azok jelentkezését, akik hazafelé tudnának személyszállítást vállalni gépkocsival. Kérjük, hogy a létszám lejelentése miatt minden résztvevő iratkozzon fel a sekrestyében, vagy a plébánia irodájában! Kápolnánkban ezen a napon nem lesz szentmise!

- Elsőpéntek lesz, az időseket és a betegeket felkeresem otthonukban. Csütörtökön és pénteken, 17 órától szentgyónási lehetőség lesz. Pénteken 17 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével. A bibliaórát a szentmise után tartjuk a Hetény teremben.

- A nyári szünidő előtt, az idei tanév utolsó mocorgok szentmiséje jövő szombaton (június 3.) lesz.

- Június 11-én lesz Úrnapja. Mivel Harkán is lesz körmenet, ezért nálunk a szombati (június 10.), 18 órai szentmise után lesz a szokott útvonalon az úrnapi körmenet. Szeretettel hívjuk a kislányokat, különösen is az elsőáldozókat, akik virágot hinthetnek a körmentben. Kérjük, hogy kis kosarakat is hozzanak magukkal! A virághintéshez szeretettel kérünk a kedves Hívektől virágszirmokat (csütörtök-szombat: hittanterem). Szombaton (június 10.), 9 órára férfiak jelentkezését várjuk zöld-gally gyűjtéshez az úrnapi sátrakhoz. Aki tud, ágnyeső ollót és fűrészt hozzon magával. 10:30 órai kezdettel férfiak, 16 órai kezdettel hölgyek segítségét kérjük az úrnapi sátrak felállításához és feldíszítéséhez, valamint a körmenet után a sátrak elbontásához. Úrnapján csak egy szentmise lesz templomunkban: 11 órakor!

- Az idei Jézus Szíve ünnepre nagykilenceddel készültünk. Június hónapban a szentmisék előtt, 1745 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk, amiben a világbékét kérjük a Szent Szívtől. Szeretettel hívom a kedves híveket, csatlakozzunk minél többen a közös békeimádsághoz!

- A Hetény teremben befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben