Krisztus Király vasárnapja

2023. november 24.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. november 26.

- Ma, 17 órakor imaórát tartunk a békéért.

- Csütörtökön, pénteken és szombaton (november 30., december 1-2-án) ADVENTI LELKIGYAKORLAT lesz templomunkban. Mindhárom napon 17 órától gyóntatás, 18 órakor szentmise lesz lelkigyakorlatos szentbeszéddel. Használjuk fel a lelkigyakorlatot és a szentgyónási lehetőséget a karácsonyra történő méltó felkészülésünkhöz! A lelkigyakorlat vezetője KERESZTFALVI PÉTER OSB szerzetes atya lesz. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

- Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. Csütörtökön és pénteken, 17 órától szentgyónási lehetőség lesz. A péntek esti szentmise előtt, 17 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Lelkigyakorlatunk miatt a felnőtt bibliaóra elmarad.

- Szent karácsony ünnepére készülve pásztorjátékot szervezünk. A következő próba december 9-én, 9 órakor lesz itt, a templomban. Még várjuk azon diákok jelentkezését, akik szívesen részt vennének benne! Kérem, a jelentkezők iratkozzanak fel a sekrestyében!

- Adventben, hétköznapokon, hétfőtől péntekig, reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék, utána pedig reggelire hívjuk a gyerekeket és a diákokat. A reggeliknél történő segédkezésre és reggelik felajánlására segítők jelentkezését várjuk a sekrestyében!

- Advent szombatjain az esti szentmise elején közösségeink segítségével végezzük a gyertyagyújtást. Jövő szombaton (december 2.) a Házas csoport végzi az első adventi gyertya meggyújtását.

- Advent első két hetében (december 3-17.), az elmúlt évekhez hasonlóan tartós élelmiszer-gyűjtést tartunk a plébánián, hétköznap 8 és 14 óra között; hétvégén, valamint a szentmisék előtt és után az adományok elhelyezhetők az altemplom folyosóján is.

- A Katolikus Karitász gyermekeket támogató karácsonyi akciót hirdet „Angyalbatyu” elnevezéssel. Jó állapotban lévő játékok, édesség, pipere holmik, személyes üzenet, jókívánság, képeslap vagy rajz is elhelyezhető a becsomagolt dobozban, mellyel örömet szerezhetünk sok-sok gyermeknek. Az elkészített ajándék dobozokat a Szent Márton Házban gyűjtik (Sopron, Magyar u.19.) december 7-ig. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

- Holnap, hétfőn (november 27.) 17 órakor GULYÁS VILMOS ATYA mond újmisét a harkai templomban.

- Keddig (november 28.) plébániánk irodája zárva tart.

- A Hetény teremben befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben