Advent 3. vasárnapja

2023. december 15.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. december 17.

- Ma, 17 órakor imaórát tartunk a békéért.

- Péntekig tartanak a hajnali szentmiséink, utána reggelire hívjuk a gyermekeket.

- Szerdán (december 20.), 17 órától karácsonyi gyóntatás lesz templomunkban. Két vendég gyóntató atya is rendelkezésre áll. Használjuk ki a szentgyónási lehetőséget a közelgő ünnepre készülve!

- Jövő szombaton (december 23.) az Engesztelő imacsoport végzi a negyedik adventi gyertya meggyújtását.

- Pásztorjátékunk vasárnap (december 24.), 16 órakor kezdődik itt, a templomban, melyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit, főként a kisgyermekes családokat!

- Templomunk ünnepi miserendje a hirdetőtáblán olvasható. Örömmel jelzem a kedves Híveknek, hogy dr. Pápai Lajos püspök atya az idei évben is velünk tölti a karácsonyt.

- A szombati 16 órakor kezdődő „mocorgók miséje” január 13-án lesz legközelebb.

- Még a mai napon tartós élelmiszer-gyűjtést tartunk. Az adományok elhelyezhetők az altemplom folyosóján is. Adományunkkal a szegény sorsú embertársainkat támogatjuk. Karitász csoportunk még karácsony előtt eljuttatja az élelmiszereket a rászorulóknak.

- A fertőzések elkerülése végett arra kérem a kedves híveket, hogy a szentmise békerítusánál körültekintőek legyenek a kézfogással kapcsolatban! Ha valaki nem szeretne kezet fogni, azt ne vegyük sértésnek! Minden körülmények között tartsuk tiszteletben a másik ember higiéniai igényét! A békeköszöntés – szavakon túli – érintésmentes formája lehet pl. az, hogy fejet hajtunk egymás felé.

- Plébániánk irodája december 25-től január 3-ig zárva tart. Sürgős esetben a plébánia telefonszámán elérhető vagyok.

- A jövő évi újság előfizetést január közepétől lehet rendezni. A katolikus sajtó esetleges lemondását csütörtökig (december 21.) tudjuk vállalni.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők a jövő év I. félévére, és az egyházközségi hozzájárulás is befizethető. Karitász falinaptár adomány felajánlása ellenében elvihető.

- Pénteken (december 22.), 10:37 órakor érkezik a soproni vasútállomásra a betlehemi láng, melyet templomunkból is el lehet vinni péntek délutántól keddig (december 22-26.).



Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben