Nagyböjt 2. vasárnapja

2017. március 10.

HIRDETÉSEK

- Nagyböjt péntekjein 17.30-kor plébániánk közösségeinek vezetésével keresztutat járunk. Jövő pénteken a Plébániai Tanácsadó Testület tagjai vezetik a keresztúti ájtatosságot.

- A Győri Könnyező Szűz Mária búcsúja március 17-18-19-én lesz. Március 17-én a papság zarándoklata lesz. A 11:00 órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Böcskei László nagyváradi megyéspüspök úr lesz.

- Az idősek és betegek húsvéti gyóntatása és áldoztatása március 30-án lesz.

- Leendő önkéntes karitászosoknak tanfolyamokat hirdetnek március 17-től Szombathelyen, március 18-án Veszprémben, március 24-én Jánosházán és a nyári tábor Domaszéken augusztus 6-11. tart. A közösségi szolgálatba is beszámítható a tanfolyam órái. Szeretettel várják a lelkes fiatalok jelentkezését. :-) Jelentkezni és részletes információt kérni a plébánián hétköznap 8-14 óráig, illetve 20/484-56-66-os mobilszámon lehet.

- Az idei évtől lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a kihelyezett szórólapokról, valamint a www.johelyrekerul.hu honlapon. Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény miatt), mert a „nullás” bevallás is számít! Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki. Hálásan köszönjük támogatásukat!

- Március 15-én, szerdán, Nemzeti ünnepünkön a plébánián nem lesz hivatali nyitva tartás.

- A Hetény teremben lehetőség van szentmiséket előjegyeztetni, illetve az egyházközségi hozzájárulást befizetni.

A Nagyböjtre minden Testvérünknek Isten bőséges áldását és a lelki fejlődés kegyelmét kívánom!


Vissza...

2024. március 29.
Húsvétvasárnap
Húsvéthétfőn 18 órakor lesz szentmise templomunkban.
Bővebben
2024. március 29.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. március 29.
Olvasmány
„Ezt a napot az Úristen adta: örvendjünk és vigadjunk rajta.” (Zsolt 117)
Bővebben