Nagyböjt 2. vasárnapja

2018. február 23.

HIRDETÉSEK
- Ma a katolikus iskoláink és óvodáink támogatására gyűjtünk. Hálásan köszönjük felajánlásaikat!

- Katekumen testvéreinket szeretettel hívom és várom február 28-án, szerdán 19 órára a plébániára!

- Templomunk felszentelése 2015. március 1-jén volt. A konszekráció évfordulója liturgikus főünnep plébániánk közössége és a búcsúünnepünkön résztvevők számára. Az ünnep előestéjén (február 28., szerda) és a búcsú napján (március 1., csütörtök) is 17:00 órakor rózsafüzér kezdődik, majd 17:30 órakor a templomszentelés zsolozsmájából az I. ill. II. Esti dicséretet ünnepélyes formában végezzük. Az ünnepi szentmise mindkét napon 18:00 órakor kezdődik. Búcsúünnepünk alkalmából szeretettel kérünk a kedves Hívektől édes és sós süteményeket, hogy a csütörtöki ünnepi szentmise után megvendégelhessünk minden jelenlévőt. A süteményeket csütörtökön lehet átadni a plébánián.

- Nagyböjt péntekjein 17:00 órától gyóntatás, 17.30-kor pedig keresztúti ájtatosság lesz. Március 2-án, elsőpénteken 17:00 órától rózsafüzér, majd 17:30-tól a Rózsafüzér Társulat és az Engesztelő imacsoport vezeti a keresztutat. – Napközben a szokott időben látogatom a betegeket és az időseket.

- Ugyancsak pénteken, az esti szentmise után kezdődik a felnőttek részére hirdetett Bibliaóra a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket.

- Március 4-11-ig tartós élelmiszergyűjtést tartunk a rászorulók megsegítésére. A felajánlott adományokat itt, a templomban, valamint munkanapokon a plébánián lehet átadni. Minden felajánlást hálásan köszönünk!

- Március 3-4-én és 10-11-én, a soproni Tesco nagyáruházban gyűjtést szervez a Karitász és a soproni Szent Márton Ház. A gyűjtött tartós élelmiszerek, tisztítószerek és tisztálkodószerek a soproni szegény családokhoz, ill. Böjte Csaba gyermekotthonaiba kerülnek.

- Március 5-én, hétfőn, 18:00 órakor film vetítésre hívom az érdeklődőket a Hetény terembe. A film témája: Szent XXIII. János pápa (Angelo Giuseppe Roncalli) élete.

- A Hetény teremben lehetőség van hűtőmágnes és kulcstartó megvásárlására, valamint az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmisék előjegyeztetésére.

A Nagyböjtre minden Testvérünknek Isten bőséges áldását és a lelki fejlődés kegyelmét kívánom!


Vissza...

2024. március 22.
Virágvasárnap
A mai nappal megkezdődik a nagyhét, Urunk szenvedésének, halálának és dicsőséges feltámadásának ünneplése. Szeretettel hívom a kedves Híveket!
Bővebben
2024. március 22.
Templomunk liturgikus rendje
Vasárnaponként, 17 órakor imaórát tartunk a békéért. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba, mert elengedhetetlen, hogy mielőbb béke legyen a népek és nemzetek között!
Bővebben
2024. március 22.
Olvasmány
„Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?” (Zsolt 21)
Bővebben