Nagyböjt 5. vasárnapja

2018. március 16.

HIRDETÉSEK

- Az elmúlt heti nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés alkalmával a kedves Testvérek 330 kg élelmiszert adakoztak. Az adományok részletes összesítő listáját a faliújságon olvashatjuk. Isten fizesse meg nagylelkűségüket! Kérem a PTT tagjait és kedves Híveket, ha valakinek az ismeretségi körében van olyan, aki örülne az adományoknak, kérem, hogy mihamarabb jelezze azt felém!

- A mai perselyadományunkkal a Szentföldi kegyhelyeket támogatjuk. Hálásan köszönjük a kedves Hívek adományait!

- Ma, 15:00 órakor a Kórus Spontánusz tart „Zsoltárok, kánonok és elmélkedések” címmel nagyböjti hangversenyt templomunkban. A belépődíj 900 Ft, mely a helyszínen megvásárolható.

- Öröm volt látni, hogy plébániánkról sokan részt vettek a közös nagyböjti lelkigyakorlatunkon. Isten tegye teljessé a jót, amit megkezdett mindnyájunk életében!

- Templomunk szentségimádási napja lesz március 21-én, szerdán. A részletek a faliújságon, ill a Harangszóban olvashatók.

- A Villa sori Nepomuki Szt. János kápolnában a nyári időszámítás alatt – az elmúlt év gyakorlata szerint – minden szerdán 18:00 órakor lesz szentmise. Az első időpont a kápolnában: március 28., szerda. Így szerdai napokon itt, a plébániatemplomban nem lesz szentmise.

- Örömmel jelzem a kedves Testvéreknek, hogy a szent háromnapot és a Húsvétot ismét velünk együtt ünnepli dr. Pápai Lajos püspök úr. Szeretettel hívom tehát a kedves Híveket, ünnepeljük közösen hitünk nagy misztériumait az apostolutód vezetésével! A nagyheti szertartások rendje olvasható a hirdetőtáblán. A ministránsok és a PTT tagjainak szolgálatára kifejezetten számítok a nagyhét és Húsvét ünnepe során.

- Az idei évben plébániánk szervezeti és vezeti az immár hagyománnyá vált városi keresztutat. Pénteken (március 23.) 17:00 órától gyóntatás, 17.15-tól rózsafüzér és litánia kezdődik, majd a szentmise után, 19:00 órakor kezdődőik a városi keresztút itt, a templomban. A keresztút útvonala: Tulipán köz-Honvéd u.–Mikoviny u.–Hóvirág u.

- Brenner János vértanú boldoggá avatására (május 1.) közös vonatos zarándoklatot szervezünk Szombathelyre. A zarándoklat retúr jegyára kedvezménnyel 1.300 Ft./fő. Aki egyéb kedvezménnyel rendelkezik (pl. 90%-os utazási kedvezmény), az a kedvezményes áron utazhat. Nyugdíjasok (65 év felett) ingyenesen személyi igazolvány bemutatásával. A sekrestyében és hivatali időben a plébánián várjuk a kedves Testvérek jelentkezését március 23., 12:00 óráig. Minél többen vegyünk részt Egyházunk új vértanúja boldoggá avatásán!

- Plébániánk irodája március 19-én és 20-án zárva tart.

- A Hetény teremben lehetőség van hűtőmágnes és kulcstartó megvásárlására, valamint az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmisék előjegyeztetésére.

A Nagyböjtre minden Testvérünknek Isten bőséges áldását és a lelki fejlődés kegyelmét kívánom!


Vissza...

2024. április 19.
Húsvét 4. vasárnapja
Pénteken a szentmisét plébániánk elhunytjaiért ajánljuk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk az altemplomban.
Bővebben
2024. április 19.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a soproni Szent György templom búcsúünnepe lesz, ezért szerdán nem lesz szentmise a Nepomuki Szent János kápolnában.
Bővebben
2024. április 19.
Olvasmány
„A kő, amelyet az építők félredobtak, íme, az lett szegletkővé.” (Zsolt 117)
Bővebben