Virágvasárnap

2018. március 23.

HIRDETÉSEK

- Március 27-én, nagykedden is lesz szentmisénk este 6 órakor, melyet plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után rövid imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.

- Ugyancsak nagykedden 17:00-től 20:00 óráig gyóntatás lesz templomunkban.

- A Villa sori Nepomuki Szt. János kápolnában a nyári időszámítás alatt – az elmúlt év gyakorlata szerint – minden szerdán 18:00 órakor lesz szentmise. Az első időpont a kápolnában: március 28., nagyszerda. Szerdai napokon itt, templomban nem lesz szentmise.

- Örömmel jelzem a kedves Testvéreknek, hogy a szent háromnapot és a Húsvétot ismét velünk együtt ünnepli dr. Pápai Lajos püspök úr. Szeretettel hívom tehát a kedves Híveket, ünnepeljük közösen hitünk nagy misztériumait az apostolutód vezetésével! A nagyheti szertartások rendje olvasható a hirdetőtáblán. A ministránsok és a PTT tagjainak szolgálatát szeretettel kérem.

- Teljes búcsút nyerhet az a hívő:
aki nagycsütörtökön az ünnepi szentmise után a tabernákulumba tett Oltáriszentség előtt áhítattal elimádkozza a Tantum ergo-t (Ho. 318),
aki 1. áhítattal részt vesz nagypénteken a liturgián és a kereszt imádásán; 2. elvégzi a keresztutat, vagy amikor a Szentatya végzi a keresztutat, televízión vagy rádión (vagy világhálón) keresztül lélekben áhítattal csatlakozik hozzá,
aki húsvét vigíliáján vagy keresztelésének évfordulóján bármely jóváhagyott formulával megújítja keresztségi ígéreteit,
aki a pápa Urbi et Orbi áldását áhítattal fogadja, akkor is, ha fizikailag nincs jelen, de a szertartást televízión vagy rádión (vagy világhálón) keresztül áhítattal követte.

- A Hetény teremben lehetőség van hűtőmágnes és kulcstartó megvásárlására, valamint az egyházközségi hozzájárulás befizetésére, ill. szentmisék előjegyeztetésére.

Szeretettel hívom és várom a kedves Testvéreket: Az év legszentebb hetére Isten bőséges áldását kívánom!


Vissza...

2024. április 12.
Húsvét 3. vasárnapja
Ebben az évben három csoportban (április 21., május 12. és 26.) lesznek elsőáldozások templomunkban. Mindhárom vasárnapon az elsőáldozási szentmise 11 órakor kezdődik.
Bővebben
2024. április 12.
Templomunk liturgikus rendje
Szerdán a Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) lesz a szentmisénk.
Bővebben
2024. április 12.
Olvasmány
„Ragyogtasd ránk, Uram, arcod fényességét!” (Zsolt 4)
Bővebben