Húsvétvasárnap

2019. április 20.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK
2019. április 21.
 
- Április 26-án, pénteken az esti szentmisét plébániánk elhunytjaiért, különösen is az altemplomunkban nyugvó testvéreinkért ajánljuk fel. A szentmise után imádságos megemlékezést tartunk az altemplomban.
 
- A Lővéri esték keretében „A hang Isten ajándéka” címmel egyházzenei áhítat lesz templomunkban április 26-án (péntek) 19 órakor. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várunk!
 
- Az Apor Vilmos Liturgikus Kör szombaton (április 27.) folytatódik az esti szentmise után, a Hetény teremben. Szeretettel várom az érdeklődőket!
 
- Április 28-án a Domonkos templomban előadás lesz; téma: a papság. Mindenkit szeretettel várnak.
 
- Plébániánk hittantábort szervez június 20-23. között. Részletek a hirdetőtáblán és honlapunkon is olvashatók. Jelentkezési határidő: április 26.
 
- Május 10-12-ig a Szent Imre templomban lesz a Missziós kereszt. Németh István plébános atya várja imacsoportok jelentkezését a kereszt előtti imaórák vezetéséhez.
 
- Az idei évben is fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1%-ról. Kérjük, abban az esetben tegye meg felajánlását, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít. (A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011) Másik 1 %-ával kérjük, támogassa Szent Margit Alapítványunkat (adószáma: 19112941-1-08)! Köszönjük felajánlásaikat!
 
- A Karitász szervezésében minden év novemberében megvalósuló Szent Erzsébet kenyere-akcióhoz eddig a Nemzeti Agrárkamara és a MAGOSZ közös felajánlásából kaptunk lisztet a kenyerek süttetéséhez. Ezúttal ők kérik a mi segítségünket: Az Európai Bizottság kijelentette, hogy a Közös Agrárpolitika forrásainak egy részét a migránsok beilleszkedésére kívánja felhasználni. Amennyiben az intézkedés megvalósul, a magyar gazdák jelentős európai uniós forrásoktól esnek el. Kérjük, hogy a templom végében található aláírásgyűjtő ívet töltsük ki minél többen, ezzel is támogassuk a magyar gazdák és a magyar gazdaság védelmét. Köszönjük előre is, a kölcsönös segítségnyújtást!
 
- Egy másik aláírásgyűjtő ívet is felfektettünk a bejárat mellett, amely aláírásával Orbán Viktor miniszterelnök programját lehet támogatni.



Vissza...

2024. március 22.
Virágvasárnap
A mai nappal megkezdődik a nagyhét, Urunk szenvedésének, halálának és dicsőséges feltámadásának ünneplése. Szeretettel hívom a kedves Híveket!
Bővebben
2024. március 22.
Templomunk liturgikus rendje
Vasárnaponként, 17 órakor imaórát tartunk a békéért. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba, mert elengedhetetlen, hogy mielőbb béke legyen a népek és nemzetek között!
Bővebben
2024. március 22.
Olvasmány
„Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?” (Zsolt 21)
Bővebben