Húsvét 2. vasárnapja

2019. április 26.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK
2019. április 28.
 
- Hálás szívvel fejezem ki köszönetemet a Húsvéti ünnepek előkészítése és megszervezése kapcsán munkatársaimnak, a kántoroknak, a ministránsok-nak, az énekkarnak, a PTT tagjainak, a templo-munkat díszítőnek és takarítóknak, a fényképészek-nek és minden segítőnknek és támogatónknak. És megköszönöm a kedves Híveknek is, hogy meghallották a hívó szót, eljöttek és együtt ünnepeltek közösségünkkel! Püspök atya és magam is nagy örömünket leltük a közös ünneplésben. Istennek dicsőség, minden jelenlevőnek pedig öröm és béke forrásai voltak a közös szertartásaink.
 
- Ma van az Isteni Irgalmasság vasárnapja. Az Apostoli Penitenciária 2002. jún. 29-én kelt dekrétuma szerint teljes búcsú nyerhető ezen a napon, a szokásos feltételek mellett.
 
- A héten elsőpéntek lesz. Az időseket és a betegeket május 3-án, a szokott időben látogatom. Az esti szentmise előtt, 17:00 órától imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével. A szentmise előtt szentgyónási lehetőség lesz.
 
- A felnőttek részére hirdetett Biblia óra szintén pénteken, az esti szentmise után kezdődik.
 
- Május 10-12-ig a Szent Imre templomban lesz a Missziós kereszt. Németh István plébános atya várja imacsoportok jelentkezését a kereszt előtti imaórák vezetéséhez. Az leendő elsőáldozók imaórája május 11-én, szombaton délelőtt 9 órakor lesz.
 
- Az idei évben is fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1%-ról. Kérjük, abban az esetben tegye meg felajánlását, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít. (A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011) Másik 1 %-ával kérjük, támogassa Szent Margit Alapítványunkat (adószáma: 19112941-1-08)! Köszönjük felajánlásaikat!
 
- Kérem az áldoztatási engedéllyel rendelkező testvéreket, hogy a sekrestyében vegyék át az igazolásukat.
 
- A plébánia iroda május 1-jén (szerda) és 2-án (csütörtök) zárva tart.


Vissza...

2024. április 26.
Húsvét 5. vasárnapja
Plébániánk irodája szerdán (május 1.) zárva.
Bővebben
2024. április 26.
Templomunk liturgikus rendje
Elsőpéntek lesz, az időseket és betegeket felkeresem otthonukban. 17 órától szentgyónási lehetőség, alatta imaóra lesz a Rózsafüzér Társulat vezetésével.
Bővebben
2024. április 26.
Olvasmány
„Dicsérlek téged, Istenem, szent néped körében.” (Zsolt 21)
Bővebben