Olvasmány

2022. március 4.

2022.03.06.:

OLVASMÁNY (MTörv 26, 4-10)

Mózes így tanította a népet: Amikor termésed legjavából ajándékot hozol, a pap vegye ki kezedből a kosarat, s állítsa az Úr, a te Istened oltára elé. Te pedig mondd az Úr, a te Istened előtt: „Apám vándorló arám volt, lement Egyiptomba, s ott élt idegenként kevesedmagával, mégis nagy, erős és hatalmas néppé lett. Amikor aztán az egyiptomiak rosszul bántak velünk, sanyargattak és kemény szolgaságba vetettek minket, akkor az Úrhoz, atyáink Istenéhez kiáltottunk. S az Úr meghallgatta könyörgésünket, meglátta nyomorúságunkat, elnyomatásunkat és sanyarú sorsunkat. Az Úr erős kézzel és kinyújtott karral kivezetett minket Egyiptomból, nagy rémületet támasztva, jelek és csodák kíséretében. Erre a földre hozott, és nekünk adta ezt a tejjel-mézzel folyó országot. Íme, most hozom annak a földnek első termését, amelyet te, az Úr, nekem adtál.” Ezzel hagyd ott a kosarat az Úr, a te Istened színe előtt, majd borulj le az Úr, a te Istened előtt.



Vissza...

2024. május 10.
Urunk mennybemenetele
Az idei évben plébániánk is csatlakozik az Orgonák éjszakája rendezvényhez. Jövő szombaton (május 18.), 19 órakor megszólal a hangszerek királynője templomunkban is. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!
Bővebben
2024. május 10.
Templomunk liturgikus rendje
Csütörtökön (május 16.) lesz Nepomuki Szent János ünnepe, a Villa sori kápolna búcsúnapja. Templomunkban szerdán és csütörtökön nem lesz szentmise!
Bővebben
2024. május 10.
Olvasmány
„Ujjongás közt ment föl Isten, az Úr égbe emelkedett harsonaszóval.” (Zsolt 46)
Bővebben