Olvasmány

2023. április 28.

2023.04.30.:

OLVASMÁNY (ApCsel 2, 14a. 36-41)

Pünkösd napján Péter a tizenegy (apostol) kíséretében előlépett, és hangos szóval így beszélt: „Tudja meg Izrael egész háza teljes bizonyossággal, hogy Isten azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek, Úrrá és Messiássá tette!” E szavak hallatára fájdalom járta át a szívüket, és megkérdezték Pétert meg a többi apostolt: „Mit tegyünk hát, emberek, testvérek?” Péter azt felelte: „Tartsatok bűnbánatot, és keresztelkedjék meg mindegyiktek Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára. Akkor elnyeritek a Szentlélek ajándékát. Az ígéret ugyanis nektek és gyermekeiteknek szól, és mindazoknak, akik távol vannak ugyan, de a mi Urunk, Istenünk hívja őket.” Még más szavakkal is biztatta és buzdította őket: „Engedjétek, hogy kimentsünk benneteket ebből a romlott nemzedékből!” Erre azok, akik hajlottak szavára, megkeresztelkedtek. Aznap mintegy háromezer lélek tért meg.



Vissza...

2024. május 10.
Urunk mennybemenetele
Az idei évben plébániánk is csatlakozik az Orgonák éjszakája rendezvényhez. Jövő szombaton (május 18.), 19 órakor megszólal a hangszerek királynője templomunkban is. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!
Bővebben
2024. május 10.
Templomunk liturgikus rendje
Csütörtökön (május 16.) lesz Nepomuki Szent János ünnepe, a Villa sori kápolna búcsúnapja. Templomunkban szerdán és csütörtökön nem lesz szentmise!
Bővebben
2024. május 10.
Olvasmány
„Ujjongás közt ment föl Isten, az Úr égbe emelkedett harsonaszóval.” (Zsolt 46)
Bővebben