Advent 3. vasárnapja

2023. december 15.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2023. december 17.

- Ma, 17 órakor imaórát tartunk a békéért.

- Péntekig tartanak a hajnali szentmiséink, utána reggelire hívjuk a gyermekeket.

- Szerdán (december 20.), 17 órától karácsonyi gyóntatás lesz templomunkban. Két vendég gyóntató atya is rendelkezésre áll. Használjuk ki a szentgyónási lehetőséget a közelgő ünnepre készülve!

- Jövő szombaton (december 23.) az Engesztelő imacsoport végzi a negyedik adventi gyertya meggyújtását.

- Pásztorjátékunk vasárnap (december 24.), 16 órakor kezdődik itt, a templomban, melyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit, főként a kisgyermekes családokat!

- Templomunk ünnepi miserendje a hirdetőtáblán olvasható. Örömmel jelzem a kedves Híveknek, hogy dr. Pápai Lajos püspök atya az idei évben is velünk tölti a karácsonyt.

- A szombati 16 órakor kezdődő „mocorgók miséje” január 13-án lesz legközelebb.

- Még a mai napon tartós élelmiszer-gyűjtést tartunk. Az adományok elhelyezhetők az altemplom folyosóján is. Adományunkkal a szegény sorsú embertársainkat támogatjuk. Karitász csoportunk még karácsony előtt eljuttatja az élelmiszereket a rászorulóknak.

- A fertőzések elkerülése végett arra kérem a kedves híveket, hogy a szentmise békerítusánál körültekintőek legyenek a kézfogással kapcsolatban! Ha valaki nem szeretne kezet fogni, azt ne vegyük sértésnek! Minden körülmények között tartsuk tiszteletben a másik ember higiéniai igényét! A békeköszöntés – szavakon túli – érintésmentes formája lehet pl. az, hogy fejet hajtunk egymás felé.

- Plébániánk irodája december 25-től január 3-ig zárva tart. Sürgős esetben a plébánia telefonszámán elérhető vagyok.

- A jövő évi újság előfizetést január közepétől lehet rendezni. A katolikus sajtó esetleges lemondását csütörtökig (december 21.) tudjuk vállalni.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők a jövő év I. félévére, és az egyházközségi hozzájárulás is befizethető. Karitász falinaptár adomány felajánlása ellenében elvihető.

- Pénteken (december 22.), 10:37 órakor érkezik a soproni vasútállomásra a betlehemi láng, melyet templomunkból is el lehet vinni péntek délutántól keddig (december 22-26.).



Vissza...

2024. május 3.
Húsvét 6. vasárnapja
Jövő vasárnap (május 12.), 18 órakor dr. Pápai Lajos püspök atya előadása lesz „Teremtés és természettudomány” címmel a plébánia Hetény termében. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
Bővebben
2024. május 3.
Templomunk liturgikus rendje
Május a Szűzanyának szentelt hónap. A májusi litániát imádkozzuk a szentmisék előtt ¼-ed órával.
Bővebben
2024. május 3.
Olvasmány
„Az Úr megmutatta üdvösségét a nemzetek színe előtt.” (Zsolt 97)
Bővebben