Nagyböjt 5. vasárnapja

2024. március 15.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2024. március 17.

- Ma a Szentföld javára tartunk gyűjtés.

- Ma, 17 órakor imaórát tartunk a békéért. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba, mert elengedhetetlen, hogy mielőbb béke legyen a népek és nemzetek között!

- Hétfőn, kedden és szerdán (március 18-20.) közös városi NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLAT lesz a Szent György templomban. Mindhárom napon 16:30 órától gyóntatás lesz, 18 órakor kezdődnek a szentmisék. A lelkigyakorlat vezetője dr. Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök lesz.

Pénteken 17 órakor szentmise kezdődik a bánfalvi hegyi templomban, majd 18 órakor közös városi keresztút lesz a templom és kolostor körül.

A lelkigyakorlat és a városi keresztút miatt csütörtökön és szombaton lesznek szentmisék templomunkban; a szentmisék előtt gyóntatás lesz.

- Csütörtökön (március 21.), a szentmise után, 18:30 órakor a Harkai Karitász különleges fiataljai és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium Líceum és Kollégium zenekara Passiójátékot ad elő templomunkban. Szeretettel hívok mindenkit, jöjjünk el minél többen, nézzük és hallgassuk meg előadásukban az Úr Jézus szenvedéstörténetét!

- Az elmúlt heti élelmiszergyűjtésünk alkalmával 405 kg élelmiszer és tisztálkodási szer gyűlt össze. Hálásan köszönjük felajánlásaikat! Karitász csoportunk tagjai húsvétig eljuttatják az adományokat a rászoruló családok részére.

- Jövő hétvégén, Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét. A barkaszentelő körmenet a vasárnap 11 órai szentmisében lesz. Szombaton, az esti és a vasárnapi szentmisékben a Passió énekelve hangzik el.

- Örömmel tájékoztatom a kedves Híveket, hogy dr. Pápai Lajos püspök atya idén is velünk ünnepli a Húsvétot.

- A nagyheti szertartások rendje a hirdetőtáblán olvasható.

- Jövő vasárnap (március 24.), 15 órakor a Kórus Spontánusz tavaszi hangversenye lesz templomunkban. Részletek a plakáton olvashatók.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők a II. félévére és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. május 3.
Húsvét 6. vasárnapja
Jövő vasárnap (május 12.), 18 órakor dr. Pápai Lajos püspök atya előadása lesz „Teremtés és természettudomány” címmel a plébánia Hetény termében. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
Bővebben
2024. május 3.
Templomunk liturgikus rendje
Május a Szűzanyának szentelt hónap. A májusi litániát imádkozzuk a szentmisék előtt ¼-ed órával.
Bővebben
2024. május 3.
Olvasmány
„Az Úr megmutatta üdvösségét a nemzetek színe előtt.” (Zsolt 97)
Bővebben