Virágvasárnap

2024. március 22.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2024. március 24.

- Hálás szeretettel köszönöm, hogy az idei városi nagyböjti lelkigyakorlatunkon plébániánkról is nagyon sokan részt vettek!

- Ma, 15 órakor a Kórus Spontánusz tavaszi hangversenye lesz templomunkban. Részletek a plakáton olvashatók.

- Ma, 17 órakor imaórát tartunk a békéért. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba, mert elengedhetetlen, hogy mielőbb béke legyen a népek és nemzetek között!

- A mai nappal megkezdődik a nagyhét, Urunk szenvedésének, halálának és dicsőséges feltámadásának ünneplése. Szeretettel hívom a kedves Híveket, ünnepeljük közösen Pápai Lajos püspök atyával hitünk nagy misztériumait a nagyhéten és Húsvét ünnepén! A nagyheti szertartások rendje olvasható a hirdetőtáblán, honlapunkon és facebook oldalunkon is. A ministránsaink szolgálatát szeretettel kérem a nagyhét és Húsvét ünnepe során!

- Teljes búcsút nyerhet az a hívő: aki nagycsütörtökön, az ünnepi szentmise után a tabernákulumba tett Oltáriszentség előtt áhítattal elimádkozza a Tantum ergo-t (Hozsanna 318), aki áhítattal részt vesz nagypénteken a liturgián és a kereszt imádásában; elvégzi a keresztutat, vagy amikor a Szentatya végzi a keresztutat, televízión vagy rádión (világhálón) keresztül lélekben áhítattal csatlakozik hozzá, továbbá, aki húsvét vigíliáján vagy keresztelésének évfordulóján megújítja keresztségi ígéreteit, aki a pápa Urbi et Orbi áldását áhítattal fogadja, akkor is, ha fizikailag nincs jelen, de a szertartást televízión vagy rádión (világhálón) keresztül áhítattal követi.

- A húsvéti ételek megáldását nagyszombaton, a vigília szertartást követően végezzük.

- Plébániánk irodája nagycsütörtöktől húsvét hétfőig (március 28-április 1.) zárva tart.

- A Nepomuki Szent János kápolnában (Villa sor 32.) a nyári időszámítás alatt szerdánként, 17:30 órakor rózsafüzér és 18 órakor szentmise kezdődik. Az első szentmise április 3-án lesz.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők a II. félévére és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. május 3.
Húsvét 6. vasárnapja
Jövő vasárnap (május 12.), 18 órakor dr. Pápai Lajos püspök atya előadása lesz „Teremtés és természettudomány” címmel a plébánia Hetény termében. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
Bővebben
2024. május 3.
Templomunk liturgikus rendje
Május a Szűzanyának szentelt hónap. A májusi litániát imádkozzuk a szentmisék előtt ¼-ed órával.
Bővebben
2024. május 3.
Olvasmány
„Az Úr megmutatta üdvösségét a nemzetek színe előtt.” (Zsolt 97)
Bővebben