Urunk mennybemenetele

2024. május 10.

TEMPLOMI HIRDETÉSEINK

2024. május 12.

- Május a Szűzanyának szentelt hónap. A májusi litániát imádkozzuk a szentmisék előtt ¼-ed órával.

- Ma, 17 órakor imaórát tartunk a békéért. Kapcsolódjunk bele minél többen a közös imádságba!

- Ma, 18 órakor a Lőveri Esték programsorozat keretében dr. Pápai Lajos püspök atya előadása lesz „Teremtés és természettudomány” címmel a Hetény teremben. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

- Csütörtökön (május 16.) lesz Nepomuki Szent János ünnepe, a Villa sori kápolna búcsúnapja. Szerdán, 18 órakor előesti szentmise lesz a kápolnában, a búcsúnapon az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A kápolnában mindkét napon teljes búcsú nyerhető. A szentmise után szeretnénk vendégül látni a jelenlévőket, ezért szeretettel kérünk a kedves testvérektől süteményeket. Templomunkban szerdán és csütörtökön nem lesz szentmise!

- Az idei évben plébániánk is csatlakozik az Orgonák éjszakája országos rendezvényhez. Jövő szombaton (május 18.), 19 órakor megszólal a hangszerek királynője templomunkban is. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt! Részletek a kihelyezett plakátokon olvashatók.

- Bérmálásunk Pünkösdhétfőn (május 20.), 10 órakor lesz a Szent Mihály templomban. A bérmálási próba pénteken (május 17.), 19 órakor lesz a Szent Mihály templomban.

- Magyar szenteket, boldogokat és tiszteletreméltó személyeket bemutató szabadtéri kiállítás tekinthető meg a Szent Imre templom előtti téren május 18-tól június 2-ig. Szeretettel várják az érdeklődőket!

- Püspök úr szeretettel hívja a Boldog Apor Vilmos Imaszövetség jelenlegi és leendő tagjait május 23-án a 11 órai szentmisére a győri Székesegyházba, hogy Boldog Apor Vilmos püspök közbenjárását kérik a papi hivatás kegyelméért.

- Május 26-án, a 11 órás szentmisében ismét elsőáldozás lesz templomunkban. Az elsőáldozók gyóntatása és a próba az elsőáldozás előtti napon, szombaton, 9 órakor kezdődik itt, a templomban.

- Szentatyánk, Ferenc pápa meghirdette a Gyermekek Világnapját. Június 8-án, (szombat) délután a győri Apor Vilmos Iskolaközpontban Egyházmegyei Gyermeknapra várják a családokat színes programokkal.

- Az idei évben is fontos, hogy rendelkezzünk adónk egyházi 1+1%-áról. Kérjük, abban az esetben is tegyék meg felajánlásukat, ha személyi jövedelemadójuk bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény) nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít (A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011). Adója második 1 %-ával kérjük, támogassa Szent Margit Alapítványunkat (adószám: 19112941-1-08)! Köszönjük felajánlásukat!

- Plébániánk irodája pénteken (május 17.) zárva tart.

- A Hetény teremben szentmisék előjegyeztethetők és befizethető az egyházközségi hozzájárulás.



Vissza...

2024. május 17.
Pünkösdvasárnap
Jövő vasárnap (május 26.), a 11 órás szentmisében ismét elsőáldozás lesz templomunkban. Az elsőáldozók gyóntatása és a próba az elsőáldozás előtti napon, szombaton, 9 órakor kezdődik.
Bővebben
2024. május 17.
Templomunk liturgikus rendje
Pünkösdhétfőn 7 órakor lesz szentmisénk; plébániánk irodája zárva tart. Bérmálásunk is Pünkösdhétfőn lesz. Imádkozzunk bérmálkozóinkért!
Bővebben
2024. május 17.
Olvasmány
„Áraszd ránk Lelkedet. Istenünk: újítsd meg a föld színét.” (Zsolt 103)
Bővebben